Koristne informacije

UKREPI ZA OBISK POSLOVALNIC

Preverite odpiralne čase naših poslovalnic.

Prosimo vas, da ob obisku poslovalnice upoštevate ukrepe: obvezna uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in upoštevanje varnostne razdalje vsaj 2m.

 

Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo

V 58. členu je navedeno, da so redni študentje s stalnim prebivališčem v RS upravičeni do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 €, ki se bo izplačal do 30.04.2020 iz proračuna RS.

Enkratni solidarnostni dodatek se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev.

Ne glede na zakon, ki ureja dohodnino, se od enkratnega solidarnostnega dodatka za druge ranljive skupine ne plača dohodnina.

VLOGA: https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/izobrazevanje-kultura/visoka-in-visja-sola/enkratno-izplacilo-solidarnostnega-dodatka-studentom

POSLOVANJE V ČASU KORONAVIRUSA

Vse naše poslovalnice so do nadaljnjega dosegljive preko telefona ali po e-mailu do 17. ure.

Omejimo okužbe – izognimo se neposrednemu stiku in komunicirajmo elektronsko ali telefonsko.

Uporabite spletno poslovalnico KLIKSERVIS:

PODJETJA

  1. ODDAJTE OBRAČUN UR
  2. ODDAJTE OGLAS ZA DELO
  3. PREVERITE RAČUNE

ČLANI

  1. PREVERITE ZASLUŽKE
  2. NAROČITE NAPOTNICE
  3. OGLEJTE SI OGLASE ZA DELO

Če vam je lažje, je na voljo še vedno telefon in kontakt 02 22 90 900, 031 320 888, [email protected]

 

Ur.l. št. 17/2019 je obljavljena ODREDBA o uskladitvi najnižje urne postavke za opravljeno uro začasnih in občasnih del, ki spreminja dosedanjo najnižjo urno postavko iz 4,73 EUR na 4,89 EUR.                                                                                                                                                                  Ta odredba začne veljati 1. aprila 2019. Bruto urna postavka za opravljeno uro začasnih in občasnih del dijakov in študentov na podlagi Odredbe o uskladitvi najnižje bruto urne postavke za opravljeno uro začasnih in občasnih del od 1. 4. 2019 ne sme biti nižja od 4,89 EUR.
Bruto urna postavka velja za delo, opravljeno od 1. 4. 2019 dalje.

V Ur.l. št. 17/2018 je bila objavljena ODREDBA o uskladitvi najnižje urne postavke za opravljeno uro začasnih in občasnih del, ki spreminja dosedanjo najnižjo urno postavko iz 4,61 EUR na 4,73 EUR.

Ta odredba začne veljati 1. aprila 2018.

 Bruto urna postavka za opravljeno uro začasnih in občasnih del dijakov in študentov na podlagi Odredbe o uskladitvi najnižje bruto urne postavke za opravljeno uro začasnih in občasnih del od 1. 4. 2018 ne sme biti nižja od 4,73 EUR.
Bruto urna postavka velja za delo, opravljeno od 1. 4. 2018 dalje.

 

V Ur.l. št. 27/2017 je bila objavljena ODREDBA o uskladitvi najnižje urne postavke za opravljeno uro začasnih in občasnih del, ki spreminja dosedanjo najnižjo urno postavko iz 4,53 € na 4,61 €. Ta odredba začne veljati 1. julija 2017.

 

Prvi razpisi za vpis za študijsko leto 2017/18 že objavljeni.
Prijavo za vpis na želen visokošolski zavod kandidati oddajo preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Na področju subvencionirane vozovnice v sistemu IJPP so novosti, ki vam lahko olajšajo vaš prevoz:
26.8.2016 sta bila v Uradnem listu RS, št. 56/2016 objavljena oba nova pravilnika za področje subvencioniranih prevozov.Povezava do uradnega lista: http://www.uradni-list.si/_pdf/2016/Ur/u2016056.pdf#!/u2016056-pdf

Sprejem vlog in predprodaja subvencioniranih vozovnic za študente v oktobru 2016 je možna od 21.9.2016 dalje na vseh prodajnih mestih IJPP.

Ob tem vas naprošajo, da pred obiskom na prodajnem mestu svojo vlogo vnesete tudi v spletno aplikacijo. S tem boste omogočili, da se celoten postopek sprejema vloge in izdaje vozovnice izvede bistveno hitreje.

Kako lahko uredim svojo šolsko vozovnico?

Spletni vnos vloge uredite tako, da na povezavi Portala subvencij potniškega prometa poiščete elektronski obrazec in ga izpolnite.

Ko v elektronski obrazec vnesete podatke, so nadaljnji koraki naslednji:

Elektronski obrazec natisnite, potem ga potrdite pri svoji izobraževalni ustanovi, nato pa originalno žigosan obrazec prinesete na LPP; s seboj imejte tudi osebni dokument s sliko. S seboj prinesite šifro, ki se bo pri vnosu skreirala. Šifra je sestavljena iz črke W, kateri sledijo številke, na primer kot: W1111.
ali

Elektronski obrazec natisnite, mu priložite orginalno Potrdilo o vpisu in oboje prinesite na LPP; s seboj imejte tudi osebni dokument s sliko. S seboj prinesite šifro, ki se bo pri vnosu skreirala. Šifra je sestavljena iz črke W, kateri sledijo številke, na primer kot: W1111.
KLASIČNI OBRAZEC

S klasičnim obrazcem lahko tako kot z elektronskim obrazcem uredite Urbano na zgoraj navedenih prodajnih mestih. Postopek je enak.

Vloga_za_izdajo_subvencionirane_vozovnice_angl.doc

Stacion_prodajna_mesta_v_sistemu_IJPP_SUB_objava.pdf

Navodilo_o_izdaji_in_uporabi_subvencionirane_vozovnice_IJPP.pdf

Obrazec_IJPP-1A_Zahtevek_za_izdajo_nadomestne_kartice.docx

Obrazec_IJPP-1B_Zahtevek_deblokada_kartica_IJPP.docx

Obrazec_IJPP-2_Zahtevek_vracilo_menjava_produkta_IJPP.docx

Obrazec_IJPP-3_Reklamacijski_in_odskodninski_zahtevek.docx

Obrazec_IJPP-4_Pritozbe_in_predlogi.docx

 

2. PREHRANA:

Vse v zvezi s prehrano vam pomagamo najti tukaj:

https://www.studentska-prehrana.si/Pages/News.aspx

Pogosta vprašanja ter odgovore najdete:

http://www.studentska-prehrana.si/Images/FAQ_SLO.pdf