Za točen izpis priznane pokojninske dobe lahko zaprosiš na ZPIZ-u s to vlogo. Več informacij o tem kako to narediti najdeš tukaj: Pokojninska doba

Poleg normiranih stroškov, ki pri študentskem delu znašajo 10% bruto zaslužka in jih FURS avtomatično upošteva, lahko uveljavljaš tudi dejanske stroške. Kot stroške v zvezi z delom se lahko uveljavljajo stroški prevoza na delo in morebitni stroški nočitev povezanih z delom. Več o tem kako jih uveljavljati najdeš tukaj Dohodnina.

V kolikor si nerezident/ka Slovenije in si rezident/ka države, s katerimi ima Slovenija podpisan sporazum o izogibanju dvojnega obdavčevanja, lahko vložiš zahtevo za vračilo odvedene akontacije dohodnine. Obrazec najdeš spodaj ali ga prejmeš v naši poslovalnici. Izpolnjenega nam lahko pošlješ po e-mailu ali ga oddaš v naši poslovalnici, mi pa ga bomo zate oddali na FURS. Zraven izpolnjenega zahtevka za vračilo nam moraš prinesti / poslati tudi potrdilo o rezidentstvu iz matične države in potrdilo o vpisu – oboje veljavno za tekoče koledarsko/študijsko leto oz. za leto za katerega vlagaš zahtevek vračila.

Tukaj najdeš navodila za prvo prijavo v spletno poslovalnico Klikservis. Potrebuješ svojo člansko številko in e-mail naslov katerega si sporočil tudi nam. Z registracijo v poslovalnico pridobiš dostop do vseh prostih del, ki so objavljena na naši spletni strani skupaj s kontakti delodajalcev ( ni potrebno več klicati nas za telefonsko številko delodajalca), imaš pregled nad vsemi napotnicami in imaš večji nadzor nad tem kdaj ti potečejo, lahko si naročiš napotnico za delo, imaš natančen pregled nad svojimi nakazili ( število ur, urna postavka ), lahko pogledaš svoj informativni izračun dohodnine za preteklo koledarsko leto in lahko nam napišeš sporočilo.

 

Partner 1
Partner 1
Partner 1
Partner 1